Ζάκυνθος: Ζωντανή Μετάδοση | Συνεστίαση Ζακυνθινών Προσκόπων 2021

Έκανα μια σκέψη. Σκέφθηκα ότι είναι πολύ ωραίο πράγμα να μπορείς να απολαμβάνεις τις σκέψεις σου. Αφήνεις το μυαλό να ταξιδεύει, να φαντάζεται , να συνθέτει, να κάνει όνειρα , να εξερευνά τον άγνωστο κόσμο που υπάρχει και ξεδιπλώνεται γύρω μας. Απλά πράγματα θα μου πείτε. Επιτρέψτε μου να αμφιβάλω.

Στο “εορτολόγιο” των Παγκοσμίων Ημερών η 22α Φεβρουαρίου αναφέρεται ως παγκόσμια ημέρα Σκέψης. Μέσα σε ένα εξαιρετικά σύνθετο κόσμο με πολλές απαιτήσεις και μια καθημερινότητα που συχνά συνθλίβει τις σκέψεις, έχει μεγάλη σημασία να μπορεί ο άνθρωπος να συνεχίσει να σκέπτεται.

Στις 22 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία γεννήθηκε ο ιδρυτής του Προσκοπισμού Λόρδος ROBERT BADEN-POWELL το 1857, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης. Η Ημέρα καθιερώθηκε το 1926, ούτως ώστε οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί να συλλογίζονται τις αξίες των Οργανώσεών τους. Επίσης, αποστέλλουν ευχές σε όσους ανήκουν σε αυτή τη μεγάλη παγκόσμια οικογένεια και πραγματοποιούν εράνους για να βοηθήσουν Προσκόπους και Οδηγούς σε φτωχές περιοχές.

Ο Προσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη κίνηση για νέους σε ολόκληρο τον κόσμο με περισσότερα από 54 εκατομμύρια μέλη σε 223 χώρες. Η Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών απαριθμεί πέραν των 10 εκ. μελών σε 150 χώρες. Με αφορμή την Ημέρα Σκέψης, Πρόσκοποι και Οδηγοί σε κάθε άκρη της γης πραγματοποιούν δράσεις εμπνευσμένες από τις σκέψεις και τα αποφθέγματα του Λόρδου Baden-Powell: «Έσο Έτοιμος» και «Αφήστε τον κόσμο λίγο καλύτερο απ’ ό,τι τον βρήκατε». Στο νησί μας κάθε χρόνο (εκτός από φέτος λόγω της πανδημίας), γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης με συνεστίαση σε κάποιο εστιατόριο και με εκφώνηση των ονομάτων των παλιών προσκόπων που έχουν φύγει από την ζωή.

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΠ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η καθιερωμένη συνεστίαση τους θα γίνει Διαδικτυακά και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά στις 20.00 μέσα από το ZANTETIMES.GR στον παρακάτω σύνδεσμο:

Exit mobile version