ενεργό link


ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

Ζάκυνθος: Εκλογές Εμπορικού Συλλόγου | Διακήρυξη Ψηφοδελτίου «Αγωνιστικής Αντιμονοπωλιακής Συνεργασίας»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Διακήρυξη Ψηφοδελτίου

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η βαθιά κρίση στην οικονομία και τα περιοριστικά μέτρα που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση στο λιανικό εμπόριο, στην εστίαση και αλλού, έχουν οδηγήσει χιλιάδες συνάδελφους αυτοαπασχολούμενους στο “κόκκινο”. Τα χρέη σε εφορία, ταμείο, προμηθευτές, τράπεζες, παρόχους έχουν συσσωρευτεί και διογκώνονται παραπέρα από την αναδουλειά. Τα κοψίματα ρεύματος, τηλεφώνου είναι καθημερινό φαινόμενο. Η αγωνία για το εισόδημα που συρρικνώνεται, έχει κορυφωθεί. H κυβέρνηση μπορεί να ανοίγει την συζήτηση για την επόμενη μέρα, όμως, η κατάσταση στο υγειονομικό σύστημα δεν είναι ρόδινη και οι εμβολιασμοί “σέρνονται”, δεν αρκούν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Τα μέτρα μιας χρήσης, οι αναστολές πληρωμών, δε χρυσώνουν τα χάπι. Όλοι ξέρουμε ότι την επόμενη μέρα ξεκινά ένας Γολγοθάς. H φετινή κουτσουρεμένη σεζόν δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που μας καλλιεργούν τα ΜΜΕ, η όποια τουριστική κίνηση υπήρξε δεν έλυσε τα συσσωρευμένα προβλήματα, από αυτήν κέρδισαν οι tour operators , μεγαλοξενοδόχοι και μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Αφού έχουμε και ζωντανά παραδείγματα με αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες να αλλάζουν το καθεστώς από half board σε all inclusive.

Η φετινή σεζόν τελειώνει με την πανδημία να καλπάζει. Χιλιάδες ζωές έχουν χαθεί, εκατοντάδες χάνονται κάθε εβδομάδα. Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ξεπεράσει τα όρια του. Οι διασωληνώσεις πολλαπλασιάζονται, βγήκαν στους διαδρόμους. Το προσωπικό των νοσοκομείων, με αυταπάρνηση, δίνει τη μάχη χωρίς ουσιαστική κρατική ενίσχυση. Η αυτοδιάγνωση, τα self-tests και τα rapidtest ανάγονται σε σωτηρία για να κρυφτεί η κρατική ευθύνη. Αυτές είναι οι τραγικές συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που διέλυσαν τη δημοσιά υγεία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βάζουν την ανθρώπινη ζωή στη ζυγαριά του «κόστους –οφέλους». Στην ιδιά μοίρα βρίσκεται και το Γ.Ν.Ζ, τα εξωτερικά ιατρεία υπολειτουργούν, ο εμβολιασμός γίνεται με υπεράνθρωπες θυσίες του νοσοκομειακού προσωπικού και με απλήρωτες υπερωρίες. Ακόμα και για το αυτονόητο, την λειτουργία 6 κρεβατιών ΜΕΘ χρειάστηκε τεράστια πίεση του Ε.Κ.Ζ και του λαϊκού κινήματος.

Οι «πολυαναμενόμενες» εξαγγελίες της κυβέρνησης στην ΔΕΘ, ήταν μια από τα ίδια. O πρωθυπουργός παρουσίασε τις απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων και τα μέτρα στήριξής τους, ως διέξοδο για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες. Η Κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο για τους χιλιάδες επαγγελματίες που στενάζουν από την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στις πρώτες ύλες. Δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο για τους συναδέλφους μας στην εστίαση που εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία ζουν με την ανασφάλεια ότι τον ερχόμενο χειμώνα θα χάσουν το 50% της πελατείας τους.

Εξήγγειλαν 3,4 δις κοστολογημένων μέτρων όμως:

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι ο επιχειρηματικός κόσμος, ούτε ενιαίος είναι, ούτε μικροί και μεγάλοι έχουν την ίδια αντιμετώπιση από τις κυβερνήσεις, που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Η ανάπτυξη που υπόσχονται έχει παιδιά και αποπαίδια, σε άλλους προσφέρεται «γη και ύδωρ» και άλλοι θα βρεθούν και πάλι με τον λογαριασμό στο χέρι αργά ή γρήγορα.

Η κυβέρνηση, με νέα μείωση της φορολογίας (22% έφτασε ο συντελεστής φορολογίας από 40% πριν είκοσι χρόνια ) πριμοδοτεί τις ανώνυμες εταιρείες. Δίνει νέα προνόμια για συγχωνεύσεις και εξαγορές μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων για να διευκολυνθεί η συγκέντρωση και η μονοπώληση. Πριμοδοτεί την «πράσινη» επιχειρηματικότητας, που έφτασε τα τιμολόγια του ρεύματος «στο θεό».

Ο λυσσαλέος ανταγωνισμός και οι πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ διαμορφώνουν ασφυκτικές συνθήκες για τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων. Για όλους εμάς τα χρέη που μεγάλωσαν χρόνο με το χρόνο, από τις αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις είναι εδώ. Η απαράδεκτη και άδικη φορολογία παραμένει σε ισχύ «σαν να μην πέρασε μια μέρα» εδώ και 8 χρόνια και ας άλλαξαν τρεις κυβερνήσεις από τότε. Η Κυβέρνηση σφίγγει κι άλλο τη θηλιά στο λαιμό μας, αφού οι όποιες ρυθμίσεις ευαγγελίζεται, πλέον θα είναι στα πλαίσια του Πτωχευτικού Κώδικα. Χάνεις το μαγαζί, χάνεις και το σπίτι, δεσμεύουν ακόμα και τμήμα του μελλοντικού εισοδήματος για δεκαετίες.

Κανένας μόνος του.

Ο δρόμος του συλλογικού ανυποχώρητου αγώνα για ουσιαστικά και μόνιμα μέτρα ανακούφισης είναι μονόδρομος, είναι η μόνη διέξοδος για να ορθώσουμε εμπόδια στην πολιτική που μας οδηγεί στην ανασφάλεια και στο λουκέτο. Μπροστά στην νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, κάθε καθυστέρηση, κάθε αναβολή στην ανάπτυξη της συλλογικής δράσης είναι ζημιογόνα. Ο μοναχικός δρόμος της ατομικής λύσης οδηγεί σε αδιέξοδο.

Βάζουμε στο προσκήνιο οι πραγματικές μας ανάγκες και οι δίκαιες διεκδικήσεις μας. Δίνουμε δυναμικό παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων στις 6 Οκτώβρη.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα,

Και μέτρα πιο μακροπρόθεσμα. Όπως

Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί Επαγγελματίες στο λιανικό εμπόριο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας! Δυναμώνουμε την φωνή μας!

Συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου, την Τετάρτη 20 Οκτώβρη 2021. Για Σύλλογο ζωντανό και διεκδικητικό. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Exit mobile version