ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

Ζάκυνθος: Άκης Ποταμίτης | Αναφορά στα τρία θέματα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ

Κατέβηκε κάποιο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τη Κατερίνα Νοτοπουλου και τον συνάδελφο της Αλέξανδρο Αυλωνίτη, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους τοπικους παράγοντες και να έχουν ακριβή εικόνα για την περιοχή του Ναυαγίου.
Αναδείχτηκαν 3 θέματα:

-Της αγοραπωλησίας και πώς συντελέστηκε
-Η δικαστική διαμάχη μεταξύ αγοραστών και διεκδικητών
-Η αναγκαιότητα διαχείρισης του Ναυαγίου , εντός τουριστικού σημείου, που έχει μεγάλη σημασία και είναι το δεύτερο πολιτιστικό στοιχείο στην Ελλάδα , μετά την Ακρόπολη

Μας ενδιαφέρει το ευρύτερο τοπίο και το φυσικό κάλος και όχι μόνο το πλοίο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Διαπιστώσαμε ότι είναι απαράδεκτη η πρόσβαση αλλά και η διαχείριση του αντικειμένου. Εκ των ουκ άνευ, σημαίνει ότι κάποια πράγματα, έπρεπε να είχαν γίνει χτες. Χρειάζεται αναμφισβήτητα φορέας διαχείρισης που θα έχει την ευθύνη . Τώρα έχουμε μπροστά μας και την πρόταση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να γίνει νόμος του κράτους. Η άποψη που διατυπώθηκε και από τους κατοίκους αλλά και από τη Μητροπολη Ζακύνθου. όπως και από αρκετό κόσμο που έχει συμφέροντα, είπαμε ότι το σπουδαιότερο που θα πρέπει να διαθέτει αυτή η πρόταση, είναι η εντοπιότητα. Δεν μπορεί να μην είναι μέσα η δημαρχία, η εκκλησία και οι κάτοικοι. Δεν πρέπει να δημιουργούνται διαμάχες, μεταξύ Ζακύνθου και έδρας.

Έχω την εντύπωση ότι η χειρότερη προσφορά, είναι η δημιουργία αντιπαλοτήτων και αυτός ο φορέας θα είναι το εργαλείο που θα χωρίσει ζακυνθινούς, εκκλησία τους πάντες. Δεδομένου του γεγονότος , ότι χρειάζονται τεχνικές παρεμβάσεις στο δάσος, κάποιος πρέπει να το περιφρουρήσει, να το καθαρίσει και να το καταστήσει ασφαλές, από περίπτωση πυρκαγιάς. Τα πούλμαν κάνουν άθλο για να καταφέρουν να γυρίσουν από τα δέντρα. Πρέπει να υπάρχει και δρόμος διαφυγής.

Έχοντας επισκεφτεί πολλά μνημεία στην Ευρώπη , έτυχε στην Ισπανία να επισκεφτώ μια παλιά βασιλική οικία. Για να μπω εκεί, μέσα έδωσα 50 ευρώ. Αν δίνουν 10 ευρώ, ο καθένας από το ένα εκατομμύριο επισκέπτες, που έρχονται να δουν το ναυάγιο και να φωτογραφηθούν, θα μπορέσει το ναυάγιο να έχει μία σοβαρότατη είσπραξη, στα 12-13 εκατομμύρια και θα μπορεί να συντηρήσει πολλά πράγματα και να ενισχύσει και τις όμορες κοινότητες. Έτσι και οι κάτοικοι θα έχουν κάποιο όφελος.

Θεωρώ ακόμη, ότι μπορεί κάποιοι, να έχουν αντιπαλότητα με το δήμαρχο. Εδώ μιλάμε για διαχείριση στοιχείου , που θα περάσει τα 100 χρόνια. Άρα η δημοτική αρχή, οφείλει να είναι μέσα , το ίδιο και η εκκλησία, γιατί προβάλλονται και τα εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να μας διαιρέσουν, αλλά να είμαστε ενωμένοι.

Πέρυσι κατατέθηκε μία μακέτα του κ.Μπονικου, που είναι εξαιρετική και η πρόταση αυτή θα έπρεπε να είχε υποστηριχτεί και να έχει ήδη υλοποιηθεί.
Ίσως να είναι διαφορετικά τα συμφέροντα της ΠΙΜΑΝΑ και όσων έχουν μεσολαβήσει για να γίνει η περίφημη αγοραπωλησία. Ακόμη και οι πραγματογνώμονες, έχουν περάσει 4 χρόνια και δεν έχουν καταθέσει, νομίζω, το πόρισμα ακόμη. Είναι ανεξάρτητο θέμα, η αγοραπωλησία και η σημερινή διαχείριση. Για να δούμε, ποιους επιχειρηματίες θα βάλουν μέσα στο διοικητικό συμβούλιο, με εντολή της κυβέρνησης; Θα είναι επιχειρηματίες εκτός Ζακύνθου; Θα είναι ντόπιοι;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Ένα σχόλιο έχω. Ο απερχόμενος υπουργός κ.Θεοχάρης, στο κομμάτι της αγοραπωλησίας ήταν ένθερμος υποστηρικτής, χωρίς να έχει εξετάσει τη νομιμότητα των πράξεων. Κατά συνέπεια, ο ίδιος ο υπουργός ήταν ένθερμος υποστηρικτής της πώλησης και να υπάρξει τουριστική εκμετάλλευση, από τους αγοραστές της προσπάθειας. Τι άλλο καλύτερο, για να αποδειχθεί ότι την υπόθεση πώλησης την έκανε ο κ.Θεοχάρης;
Μπράβο του πρωθυπουργού που τον άλλαξε από υπουργό.
Αν ήμουν εγώ υπουργός, θα έκανα ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και τον οργανισμό θα τον είχα κάτω από αυτό το σχήμα. Θα ήταν με συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης, που θα είχε προκύψει από σοβαρή μελέτη και μέσα θα είχα τους φορείς της ζακυνθινής κοινωνίας.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στο https://www.zantepress24.gr
Για οτιδήποτε έχει σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο επικοινωνήστε αποκλειστικά και μόνο με την πηγή.

Exit mobile version