ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

Κόσμος: Κίνα | Ο «άνθρωπος – δράκος» είναι η νέα ανακάλυψη (Βίντεο)

Το κρανίο αυτό είναι μεγάλο συγκριτικά με τα μέσα κρανία που ανήκουν σε άλλα είδη ανθρώπων.

Νέα δεδομένα για την προέλευση του ανθρώπου φέρνει στο φως μια ανακάλυψη Κινέζων επιστημόνων σχετικά με ένα κρανίο που θα μπορούσε να ανήκει σε ένα τελείως διαφορετικό πλάσμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, οι επιστήμονες τονίζουν πως πρόκειται για τον πιο κοντινό εξελικτικό συγγενή μας μεταξύ των γνωστών ειδών αρχαίων ανθρώπων, όπως οι Νεάντερταλ και ο Homo erectus.

Ο «άνθρωπος – δράκος» είναι η νέα ανακάλυψη

Το εν λόγω εύρημα έλαβε την ονομασία «άνθρωπος – δράκος» και αντιπροσωπεύει μια ομάδα ανθρώπων που έζησαν στην ανατολική Ασία πριν από τουλάχιστον 146.000 χρόνια. Βρέθηκε στο Χαρμπίν της βορειοανατολικής Κίνας το 1933, μα υπέπεσε στην αντίληψη των επιστημόνων σχετικά πρόσφατα.

Ανάλυση του κρανίου δημοσιεύτηκε στο The Innovation.

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Δεκάδες ερευνητές επισημαίνουν πως χάρη στη συγκεκριμένη ανακάλυψη μπορεί να γραφτεί εκ νέου η ανθρώπινη εξέλιξη, καθώς η ανάλυσή τους δείχνει πως πρόκειται για ένα είδος που είναι πιο συγγενικό στον Homo sapiens από ό,τι είναι στους Νεάντερταλ. Το συγκεκριμένο δείγμα έχει καταχωρηθεί σε ένα νέο είδος, τον Homo longi, από την κινεζική λέξη για τον δράκο.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Το κρανίο αυτό είναι μεγάλο συγκριτικά με τα μέσα κρανία που ανήκουν σε άλλα είδη ανθρώπων, περιλαμβανομένου του δικού μας. Ο εγκέφαλος ήταν συγκρίσιμος σε μέγεθος αυτού του δικού μας είδους. Είχε μεγάλες, σχεδόν τετράγωνες κόγχες ματιών, πλατή στόμα και υπερμεγέθη δόντια. Συνδύαζε τόσο πρωτόγονα όσο και πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το κρανίο ανήκε σε ένα πολύ γεροδεμένο άνδρα που πέθανε σε ηλικία περίπου 50 ετών πριν από 146 χιλιάδες χρόνια. Ο άνδρας αυτός ανήκε όπως εκτιμούν σε μια μικρή κοινότητα που ζούσε σε μια δασώδη πεδιάδα όπου υπήρχε και ένα ποτάμι. Οι άνθρωποι αυτοί σύμφωνα με τους ερευνητές κυνηγούσαν ζώα και πτηνά αλλά επίσης τρέφονταν με φρούτα και λαχανικά ενώ ίσως είχαν βρει τρόπο να πιάνουν και ψάρια.

Exit mobile version