Παρά το γεγονός ότι το ημερολόγιο δείχνει 3 Μαΐου, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αρκετές περιοχές της χώρας παραπέμπουν σε καρδιά χειμώνα. Ορεινοί όγκοι της ηπειρωτικής Ελλάδας έχουν καλυφθεί από χιόνι, ενώ έντονα φαινόμενα σημειώνονται και στην Κρήτη, δημιουργώντας εικόνες ασυνήθιστες για την εποχή.
Στα περισσότερα βουνά της ηπειρωτικής χώρας, το χιόνι έχει σχηματίσει στρώμα αρκετών εκατοστών, μετατρέποντας το τοπίο σε λευκό σκηνικό. Την ίδια ώρα, στο Ηράκλειο της Κρήτης, ισχυρή χαλαζόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθούν δρόμοι και αυλές, προκαλώντας εντυπωσιακές εικόνες αλλά και προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων.
Ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στην Πάρνηθα, όπου το ύψος του χιονιού ξεπερνά τους 10 πόντους, σύμφωνα με σχετικές αναφορές. Χιονόπτωση καταγράφεται ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα, όπως στην περιοχή της Ροδόπολης, σε επίπεδο περίπου 580 μέτρων.
Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες οδήγησαν τις αρχές στη λήψη μέτρων, με την τροχαία να προχωρά σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και άνω, για λόγους ασφάλειας.
Το ασυνήθιστο αυτό κύμα κακοκαιρίας, εν μέσω άνοιξης, επιβεβαιώνει τη μεταβλητότητα των καιρικών φαινομένων, προκαλώντας έντονο προβληματισμό αλλά και εντυπωσιασμό.