DIONYSIOS MOUZAKHS
DIONYSIOS MOUZAKHS

ΠΡΙΣΜΑ 90.2: Διονύσιος Μουζάκης | Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη | Στο κενό ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής

Facebook
X
Email
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Print
Picture of Δημήτρης Μαρκεσίνης

Δημήτρης Μαρκεσίνης

Επιμέλεια Άρθρου
Ιδιοκτήτης | Δημοσιογράφος

Σε μια εφ’ όλης της ύλης παρέμβαση προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας», Διονύσιος Μουζάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρίσμα 90.2. Ο ίδιος εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά της δημοτικής αρχής, προειδοποιώντας για σημαντική οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, αλλά και για σοβαρά ζητήματα που αφορούν τις υποδομές του νησιού.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σύμβαση καθαριότητας, επιβεβαιώνοντας ότι η αντιπολίτευση έχει ήδη προχωρήσει σε προσφυγή στην Επιτροπή του Άρθρου 152 στην Κέρκυρα, ζητώντας την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής. Όπως ανέφερε, σε περίπτωση που η ένσταση απορριφθεί ως εκπρόθεσμη, εξετάζεται το ενδεχόμενο λήψης ασφαλιστικών μέτρων. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι τα οικονομικά δεδομένα στον συγκεκριμένο τομέα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέες, σημαντικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Αναφερόμενος στα έργα οπτικών ινών, ο κ. Μουζάκης έκανε λόγο για πλήρη απουσία εποπτείας από πλευράς Δήμου, επισημαίνοντας ότι οι κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο ταλαιπωρούν τους πολίτες για μήνες χωρίς ουσιαστική παρέμβαση. Την ίδια στιγμή, έθεσε ζήτημα αποτελεσματικότητας στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, υπογραμμίζοντας ότι, παρά τις αυξημένες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας, η εικόνα στην καθημερινότητα δεν παρουσιάζει βελτίωση.

Στο πεδίο της καθημερινότητας, χαρακτήρισε ως προβληματική την κατάσταση στο κυκλοφοριακό, κάνοντας λόγο για αποσπασματικό σχεδιασμό και δυσλειτουργίες στις πεζοδρομήσεις. Παράλληλα, άσκησε κριτική στη λειτουργία των ελέγχων για τους κοινόχρηστους χώρους, σημειώνοντας ότι η εφαρμογή των μέτρων εμφανίζεται επιλεκτική και χωρίς συνολική στρατηγική.

Κλείνοντας, ο Δημοτικός Σύμβουλος εξέφρασε έντονη ανησυχία για την καθυστέρηση στην κατάθεση του προϋπολογισμού, επισημαίνοντας ότι η εκκρεμότητα αυτή δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία του Δήμου στο άμεσο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ