ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΙΣΜΑ 90.2 Χαράλαμπος Ακτύπης | Σε τροχιά αποκατάστασης τα πρανή στη Μπόχαλη | Αγώνας δρόμου για έργα και αντιπλημμυρική θωράκιση

Facebook
X
Email
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Print
Picture of Δημήτρης Μαρκεσίνης

Δημήτρης Μαρκεσίνης

Επιμέλεια Άρθρου
Ιδιοκτήτης | Δημοσιογράφος

XARALAMPOS AKTYPHS

Σε κρίσιμη φάση εισέρχεται η αποκατάσταση των πρανών στην περιοχή της Μπόχαλης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας, Χαράλαμπος Ακτύπης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρίσμα 90.2.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σχετική μελέτη έχει ήδη ολοκληρωθεί και βρίσκεται στα χέρια της δημοτικής αρχής, με τις εκτιμήσεις να θέλουν την έναρξη των εργασιών ακόμη και στις αρχές Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει εκτεταμένες εκσκαφές, απομάκρυνση μεγάλων όγκων χωμάτων από κατολισθήσεις και παρεμβάσεις σταθεροποίησης του εδάφους.

Όπως επισημάνθηκε, σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης αναμένεται να απορροφηθεί αποκλειστικά για τη διαχείριση των κατολισθητικών φαινομένων, γεγονός που αναδεικνύει το μέγεθος και τη σοβαρότητα του προβλήματος στην περιοχή.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση του δρόμου πίσω από το Κάστρο, ο οποίος αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση για πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η φθορά του οδοστρώματος αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στην αλλαγή της φυσικής ροής των ομβρίων υδάτων, τα οποία πλέον διοχετεύονται πάνω στον δρόμο αντί προς το φυσικό ρέμα, εντείνοντας τη διάβρωση.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται είτε η κατεδάφιση είτε η τεχνική παρέμβαση σε κατασκευή ιδιώτη που φέρεται να εμποδίζει τη φυσική απορροή των υδάτων, με στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας και την αποτροπή νέων ζημιών. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η παρεμπόδιση της φυσικής πορείας του νερού μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές και επαναλαμβανόμενες καταστροφές.

Παράλληλα, εκκρεμότητες καταγράφονται και σε άλλα κρίσιμα έργα υποδομής της περιοχής, όπως η ολοκλήρωση της διαχείρισης των ομβρίων στον λόφο του Στράνη, αλλά και η ενεργοποίηση του δικτύου φωτισμού, το οποίο, αν και έχει εγκατασταθεί εδώ και δύο χρόνια, παραμένει ανενεργό λόγω έλλειψης ηλεκτροδότησης.

Ο κ. Ακτύπης εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι η περιοχή παραμένει εκτεθειμένη τόσο σε ακραία καιρικά φαινόμενα όσο και σε ενδεχόμενες πυρκαγιές. Όπως υπογράμμισε, η άμεση υλοποίηση των παρεμβάσεων αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για την προστασία των κατοίκων, των περιουσιών τους και τη συνολική ασφάλεια της περιοχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ