Μια ξεχωριστή εκδήλωση με επίκεντρο το πνεύμα και τη βαθιά κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας προγραμματίζεται στο Καταστάρι, μέσα από τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατασταρίου «Μορφές» και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Παναγίας Κατασταρίου.
Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Και Κλίνας την Κεφαλήν» και είναι αφιερωμένη στη θρησκευτική ατμόσφαιρα των ημερών, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από την τοπική εκκλησιαστική μουσική παράδοση. Το φωνητικό σύνολο «Εκκλησιαστικό Αναλόγιο Θεόδωρος Κουρκουμέλης – Κοθρής» θα παρουσιάσει ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, ακολουθώντας το ιδιαίτερο ζακυνθινό εκκλησιαστικό μουσικό ύφος.
Την αφήγηση της βραδιάς θα πραγματοποιήσει ο Γιάννης Κλωναράκης, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διεύθυνση έχει ο Παναγιώτης Μαρίνος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Κατασταρίου τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2026, στις 19:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Παράλληλα, θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση από το κανάλι Ionian TV, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να την παρακολουθήσουν.
Την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στηρίζουν ευγενικά οι επιχειρήσεις του Γεώργιου Τσουρουνάκη και του Πίσκοπου Περικλή.



