Μια ιδιαίτερη εκδήλωση αφιερωμένη στη γαλλική γλώσσα και τον γαλλόφωνο πολιτισμό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 στη Ζάκυνθο.
Η δράση με τίτλο «Η Γαλλοφωνία ταξιδεύει στη Ζάκυνθο!» θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου από τις 18:00 έως τις 21:00.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μαθητές που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει πτυχές του γαλλόφωνου πολιτισμού μέσα από τη δημιουργική συμμετοχή των παιδιών.
Η πρωτοβουλία υλοποιείται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, σε συνεργασία με την Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προβάλλουν τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δημιουργικότητα και τη συμμετοχή των μαθητών της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας.