Φωτογραφία: Νίκος τράνακας
Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία των πολιτών στη φετινή «Μπουγάδα της Ευτυχίας», καθώς περισσότεροι από 1.500 συμμετέχοντες κατέκλυσαν την Πλατεία Σολωμού, απλώνοντας συμβολικά το μήνυμα της ελπίδας και της συμπαράστασης.
Η δράση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ζακύνθου «Ο Άγιος» σε συνεργασία με τον Δήμο Ζακύνθου, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Μαθητών Ζακύνθου, που στήριξαν ενεργά την πρωτοβουλία.
Η «Μπουγάδα της Ευτυχίας» αποτελεί μια πράξη εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς, αφιερωμένη στα παιδιά που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, αναδεικνύοντας την ανάγκη συλλογικής στήριξης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.
Η φετινή διοργάνωση είχε σαφή προσανατολισμό: να ενισχύσει τις προσπάθειες του Συλλόγου για τη δημιουργία Παιδο-ογκολογικής Κλινικής στην Πάτρα, έναν στόχο που παραμένει στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών του. Μέσα από τη μαζική συμμετοχή και την ενεργή παρουσία φορέων και πολιτών, αναδείχθηκε η ισχυρή βούληση της Ζακύνθου να σταθεί στο πλευρό των παιδιών που δίνουν τη δική τους μάχη.