Σημαντικά βήματα εξωστρέφειας για τη Ζάκυνθο και τη διεύρυνση διεθνών συνεργασιών πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή την επίσκεψη ζακυνθινής αποστολής στην πόλη Nanjing της Κίνας. Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκαν οι επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα η αξιοποίηση φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί.
Η αποστολή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Ζακύνθου και της ΔΕΥΑ Ζακύνθου. Συγκεκριμένα συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Τουρκάκης το μέλος της ΔΕΥΑΖ Νίκος Γκλαβάς ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Γιακουμέλος καθώς και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Αλληλεγγύης και Ισότητας των Φύλων Ευαγγελία Μπουρογιάννη.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες της κινεζικής οικονομίας εξετάστηκαν δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της πράσινης ενέργειας με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους κρίσιμων υποδομών του νησιού. Παράλληλα αναλύθηκαν προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού με έμφαση στην κινεζική αγορά η οποία θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την αναβάθμιση και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Ζακύνθου.
Για τα αποτελέσματα της επίσκεψης μίλησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Τουρκάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρίσμα 90.2 τονίζοντας ότι οι επαφές αυτές ανοίγουν δρόμους συνεργασίας και δημιουργούν προϋποθέσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και προσέλκυσης επενδύσεων με άμεσο όφελος για την τοπική κοινωνία. Όπως επισήμανε πρόκειται για πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον διεθνή ρόλο της Ζακύνθου και συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού.
Πηγή: www.prisma902.gr