Μια ξεχωριστή ανοιξιάτικη εκδήλωση ετοιμάζεται να φιλοξενηθεί στο Βασιλικό, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, μέσα από μια πρωτοβουλία που συνδυάζει την παράδοση, τη συμμετοχή και την ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους.
Η Κοινότητα Βασιλικού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού «Ο Σκοπός», συνδιοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο «Πρωτομαγιά στο Βασιλικό – Αλά παλαιά», επιχειρώντας να αναβιώσουν το πνεύμα των παλαιότερων εορτασμών της ημέρας.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μαΐου 2026, στο Γέρακα, με ώρα έναρξης στις 11:00 το πρωί. Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους, με τους διοργανωτές να προτρέπουν τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά, φέρνοντας μαζί φίλους, οικογένεια, κουβέρτες και φαγητό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εξοχικής συνάντησης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες και παροχές που παραπέμπουν σε παραδοσιακές γιορτές, όπως κρασί, παιχνίδια, κεράσματα και μουσική, συνθέτοντας ένα σκηνικό χαράς και συλλογικότητας.
Ξεχωριστή θέση στην εκδήλωση έχει η συμμετοχή του συγκροτήματος «Το Φιόρο του Λεβάντε», το οποίο θα πλαισιωθεί από φιλοξενούμενα χορευτικά συγκροτήματα από το εξωτερικό, συγκεκριμένα από την Καστοριά, τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Η παρουσία αυτή προσδίδει διεθνή χαρακτήρα στην εκδήλωση, ενισχύοντας την πολιτιστική ανταλλαγή και την πολυμορφία.
Η πρωτοβουλία αυτή επιχειρεί να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αξία της παράδοσης και της κοινής συμμετοχής σε μια ημέρα που παραδοσιακά συνδέεται με την εξοχή και την αναγέννηση της φύσης.