45454
45454

Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Ελπίδας για τη Ζάκυνθο»: Παρουσία του επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων στην Κέρκυρα για την ένσταση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων

Facebook
X
Email
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Print
Picture of Δημήτρης Μαρκεσίνης

Δημήτρης Μαρκεσίνης

Επιμέλεια Άρθρου
Ιδιοκτήτης | Δημοσιογράφος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσία του επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων στην Κέρκυρα για την ένσταση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Ελπίδας» Γεώργιος Τσουρουνάκης μαζί με δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού βρέθηκαν στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης της ένστασης που έχει κατατεθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η παρουσία μας εκεί είχε έναν και μόνο στόχο: να στηρίξουμε τα συμφέροντα των Ζακυνθινών πολιτών και να αναδείξουμε το τεράστιο οικονομικό βάρος που δημιουργείται για τον Δήμο και τους δημότες.

Συγκεκριμένα, το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο μέχρι σήμερα ανερχόταν περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, εκτινάσσεται πλέον στα 4,8 εκατομμύρια ευρώ, όπου αυτό σημαίνει στη διετή σύμβαση που προγραμματίζει ο δήμος το κόστος ανέρχεται σε 9,6 εκατομμύρια χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος της ανακύκλωσης, ούτε και της πεζής καθαριότητας. Μια εξέλιξη που δημιουργεί σοβαρότατα ερωτήματα για το πώς μπορεί να αντέξει οικονομικά ο Δήμος Ζακύνθου μια τέτοια επιβάρυνση.

Ως συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας» δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μας για την προστασία των δημοσίων εσόδων και για να μην μετακυλιστεί το τεράστιο αυτό κόστος στους δημότες.

Ήδη ο προϋπολογισμός του Δήμου δεν έχει ακόμη κλείσει και υπάρχουν σημαντικά οικονομικά κενά. Είναι πλέον δεδομένο ότι, αν προχωρήσει αυτή η διαδικασία, θα οδηγηθούμε σε νέες αυξήσεις δημοτικών τελών, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα έχουν ήδη γίνει αυξήσεις που φτάνουν ακόμη και το 100%.

Η Ζάκυνθος δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. Οι δημότες δεν μπορούν να πληρώνουν συνεχώς το κόστος λανθασμένων επιλογών.

Ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας» θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά σε κάθε προσπάθεια που αφορά την προστασία των συμφερόντων των πολιτών και τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας του Δήμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ