«Η Άγνωστη Ζάκυνθος» | Βραχονησίδα «Βόϊδι», βρύση του «Φάφλα» κ.α στο Ακρωτήρι S01 E05

Facebook
X
Email
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Print

Μια ξενάγηση σε μια άλλη Ζάκυνθο επιχειρεί η εκπομπή με τίτλο «Η Άγνωστη Ζάκυνθος» την οποία παρουσιάζει ο Διονύσης Νικολόπουλος. Ένα ρεπορτάζ σε τοποθεσίες που δεν ξέρουμε και ακόμα ανακαλύπτουμε. Κάθε εκπομπή και κάτι διαφορετικό, ψάχνοντας τις ιστορίες, τα ήθη, τα έθιμα και τις δοξασίες. Πρωταγωνιστές οι κάτοικοι του νησιού μας που μας λένε τις ιστορίες τους!

5η περιπλάνηση στο νησί μας είναι η βραχονησίδα «Βόϊδι», η βρύση του «Φάφλα», το παλιό χωριό του Πλάνου, ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας και Βλαχεραινας στο Ακρωτήρι. Η ιστορία της βραχονησίδας «Βόϊδι» που με τα χρόνια και τους σεισμούς βυθίστηκε εντελώς, η κάλυψή της από τον βυθό με ότι υπάρχει τώρα εκεί, ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας από το 1511, και ο Ιερός Ναός της Βλαχέραινας του Ακρωτηρίου μέσα σε έναν ελαιώνα!

Εκπληκτικά βίντεο από ψηλά αλλά και υποβρύχια, με θερμές ευχαριστίες σε Σπύρο Τσιόλη, Σπύρο Ξένο, Διονύσιο Βίτσο, Φάνη Νικολουδάκη, Αντώνη Συνετό, Μαρία Σιδηροκαστρίτη-Κοντονή, Μπάμπη Πυλαρινό, Ερρίκα Μελίτα, Νίκο Λυκούρεση, οι οποίοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί το ρεπορτάζ.

Θερμά ευχαριστούμε και τον π. Παναγιώτη Καποδίστρια αφού δανειστήκαμε πληροφορίες από τον ιστοχώρο www.iskiosiskiou.com.

Πήγες που αντλήσαμε πληροφορίες για την εκπομπή: Βιβλίο Αντωνίου Π. Ξένου «Οι Άη Γιώργηδες της Ζακύνθου».

Δείτε την εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο:

  • * Για να αφήσετε το σχόλιό σας πηγαίνετε στο τέλος της σελίδας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

1. Το ZANTETIMES.GR σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί τις δημοσιεύσεις των ιστοτόπων προέλευσης (πηγών) ούτε εκφράζουν προσωπική άποψη του διαχειριστή του ιστοτόπου ούτε οποιουδήποτε συμμετέχοντα στην ομάδα ανάπτυξής του.

2. Το ZANTETIMES.GR δεν υιοθετεί απόψεις που εκφράζονται σε σχόλια που φιλοξενούνται στους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στο ίδιο το άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους όρους και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.