ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

Ζάκυνθος: Σταμάτης Τσουκαλάς | Αν δεν παρέμβει το Υπουργείο Τουρισμού, λύση για το Ναυάγιο δεν θα βρεθεί

Πρόεδρος Κοινότητας Αναφωνήτριας.

Όλοι μας θέλουμε να ανοίξει το Ναυάγιο με ασφάλεια για τους επισκέπτες αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά απολύτως συνεννόηση του Δήμου με τις Κοινότητες της περιοχής. Ο Δήμος δεν έχει καταθέσει μελέτη στο Υπουργείο Τουρισμού, αλλά κάποιες σκέψεις του Δημάρχου, είναι ένα σχέδιο μη εφαρμόσιμο.

Σε μια συζήτηση που είχα για το θέμα αυτό με τον κ. Αρετάκη δεν βρήκαμε σημείο συνεννόησης, διαφωνήσαμε σε πολλά ζητήματα και φτάσαμε σε αδιέξοδο.

Τα προβλήματα είναι πολλά. Ο Δήμαρχος αναφέρεται σε δασικές εκτάσεις. Ήρθε σε συνεννόηση με το Δασαρχείο, πριν αποστείλει το σχέδιό του στο Υπουργείο Τουρισμού; Το οικόπεδο που επικαλείται για να γίνει χώρος στάθμευσης ανήκει σε ιδιώτη. Έχει έρθει σε συνεννόηση με αυτόν τον ιδιώτη ο Δήμαρχος; Επίσης δεν δυνατόν με δύο mini bus να εξυπηρετήσουμε τρεις και τέσσερεις χιλιάδες κόσμο που καθημερινά επισκέπτεται την περιοχή.

Είναι εξαρχής λάθος η προσέγγιση στο όλο ζήτημα. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει δημοτική έκταση. Το πάρκινγκ πρέπει να μείνει εκεί που είναι και σήμερα, δηλαδή δίπλα στο πλάτωμα. Για να λειτουργήσει με ασφάλεια το Ναυάγιο, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας εναλλακτικός δρόμος διαφυγής. Μπορούν να συνεννοηθούν οι δύο Κοινότητες, Αναφωνήτριας και Βολιμών, ώστε να βρεθεί λύση για το που θα γίνει ο δρόμος αυτός.

Μου έχει αποσταλεί πρόσκληση για να παρακολουθήσω και να μετέχω στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη με θέμα το Ναυάγιο. Θα επιδιώξω να τοποθετηθώ και ελπίζω να μου επιτρέψουν να μιλήσω.

Πιστεύω ότι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα αν δεν παρέμβει το Υπουργείο Τουρισμού, λύση για το Ναυάγιο δεν θα βρεθεί.

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το http://stigmafm.gr
Για οτιδήποτε έχει σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο επικοινωνήστε αποκλειστικά και μόνο με την πηγή.

Exit mobile version