ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

Ζάκυνθος: Λίλυ Μπουζιάνου | Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή για κυκλοφοριακό και την εξεύρεση χώρων στάθμευσης

ΛΙΛΥ ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ (Αντιγραφή)Καλή χρονιά στα παιδάκια που ξεκίνησαν και να πάμε καλά εύχομαι στο κομμάτι της πανδημίας. Δεν είχαμε καμία εξέλιξη, έχουμε ζητήσει ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την πόλη. Έχουν κλείσει παρκινγκ, έχουν απαγορευθεί θέσεις στάθμευσης ,χωρίς να έχει δοθεί ούτε μία θέση στάθμευσης. Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να δοθούν άδειες. Ο μελετητής είχε πει στο δήμαρχο, να μη δώσει άδεια σε κάποιες περιπτώσεις, με το σκεπτικό ότι το αποτέλεσμα θα ήταν, να στραγγαλιστεί η πόλη.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η πόλη, πρέπει να πεζοδρομηθεί από τη Λούμπα. Όταν θέλει κάποιος να ανοίξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, απαγορεύεται η στάθμευση, όταν βάζουν καρέκλες , καφάσια για να μη σταθμεύσει κάποιος …. τι άλλο μπορεί να γίνει; Αν υπήρχε κυκλοφοριακή μελέτη, δεν θα υπήρχε αυτό το μπάχαλο.

Φέτος ο κόσμος δεν μπόρεσε να μπει στη πόλη. Είχαμε πολλούς επισκέπτες με αυτοκίνητα, αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης. Έρχονταν και έφευγαν. Οι δε κάτοικοι θα έπρεπε να έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη για να έρθουν στη πόλη , υπολογίζοντας ότι πρέπει να διαθέτουν και 3 ευρώ για παρκινγκ.

Το αποτέλεσμα είναι ότι είναι μπάχαλο. Στο δρόμο του παλιού νοσοκομείου, που να αφήσει ο κόσμος τα αυτοκίνητα; Η αστυνομία πάει και γράφει όλα τα αυτοκίνητα στη σειρά. Παρκάρει ο κόσμος , γιατί δεν έχει που να παρκάρει. Δεν υπάρχει λογική. Γνωρίζοντας το τι συμβαίνει , στο συμβούλιο πόλης είχε συζητηθεί και πάρθηκε απόφαση, ότι συμφωνούν με πεζοδρόμηση όλο το χρόνο, αρκεί να υπάρξουν οι προϋποθέσεις. Οι ίδιοι που τα αποφασίζουν, περνάνε να δουν, αν οι μπάρες είναι στη θέση τους. Είναι δυνατόν οι κάτοικοι, για να πάρουν νερά ,να παραγγέλνουν φορτηγά, γιατί δεν μπορούν να μεταφέρουν 2 εξάδες στο σπίτι τους;

Το μπάχαλο όταν είναι ανοιχτός ο δρόμος, είναι άλλο κομφούζιο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη και το OPEN MALL. Αν κλείσει και η Ταβουλάρη, οι κάτοικοι τι θα κάνουν;

Ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι όταν πάρθηκε η απόφαση πλακόστρωσης του δρόμου, βρήκαν που να παρκάρουν. Εγώ το μεταφράζω, ότι έκοψαν το λαιμό τους, να βρουν θέσεις παρκινγκ.

Σε όλες τις πόλεις που έχουν πεζοδρομήσεις, υπάρχει μέριμνα για τους κατοίκους. Δεν υπάρχει θέμα πολιτισμένου ή μη πολιτισμένου.

Μας είχαν υποδείξει 3 χώρους για να γίνουν παρκινγκ, μας είπαν ότι από το ΚΤΕΛ είναι έτοιμα τα mini bus , ήταν έτοιμα και τα δρομολόγια… Όλα αυτά τι έχουν απογίνει; Γιατί δεν θέλουν να προχωρήσουν σε σωστή ανάπτυξη της πόλης; Γιατί ο επισκέπτης θα πρέπει να φεύγει, επισκεπτόμενος την πόλη; Όσο δεν γίνεται διόρθωση ,τα προβλήματα θα είναι πολύ περισσότερα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία μέριμνα ,γιατί κάποιος να μην κάνει κατάληψη οδοστρώματος;

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στο https://www.zantepress24.gr
Για οτιδήποτε έχει σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο επικοινωνήστε αποκλειστικά και μόνο με την πηγή.

Exit mobile version