ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

Ελλάδα: Συγγενείς 15χρονου από Αρκαδία | Θέλουν να πέσει φως την υπόθεση και αν φταίει το εμβόλιο το θέμα να μην αποκρυφθεί (Βίντεο)

Καθώς η οικογένεια του 15χρονου από τα Μαντέϊκα Αρκαδίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με την πρώτη δόση της Pfizer, περιμένει τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθηνών, αυτό που λένε οι συγγενείς σε όλους τους τόνους, είναι ότι θέλουν να πέσει φως την υπόθεση και αν η ζωή του παιδιού χάθηκε από το εμβόλιο, το θέμα να μην αποκρυφθεί.

Την ίδια στιγμή, ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, ξεκαθαρίζει πως αν και ο θάνατος από το εμβόλιο είναι ένα από τα ενδεχόμενα, εντούτοις παιδιά σε αυτή την ηλικία μπορεί να χάσουν αιφνίδια τη ζωή τους από καρδιοπάθεια που δεν έχει εντοπιστεί μέχρι και τη στιγμή του θανάτου.

Η Ευγενία Γεωργακοπούλου, πρώτη ξαδέλφη του 15χρονου, πριν από δύο ημέρες έγραψε το εξής στο λογαριασμό της στο facebook αποχαιρετώντας τον ξάδελφο της:

«Εχτές τα ξημερώματα. Έφυγε ο ξάδερφος μου, ένα υπέροχο παιδί, γλυκύτατο, καλοσυνάτο. Πάντα όλοι μας ότι και να του λέγαμε δεν μας χάλαγε χατίρι. Δεν τον έζησα πολύ καιρό, πάρα μόνο 2 χρόνια. Δεν ξέρουμε από τι έφυγε. Αλλά έκανε την Παρασκευή την πρώτη δόση του εμβολίου. Για να πάει σχολείο. Και να είναι καλυμμένος έστω και λίγο από τον ΚωρονοΪό. Και ο ξαδερφούλης μου. Έφυγε από το εμβόλιο. Γιατί ήτανε υγιέστατος δεν είχε κάτι. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν τα κότσια, να μας πουν από τι έφυγε. Καλό παράδεισο ξαδερφούλη μου και το χώμα που θα σε σκεπάσει να είναι ελαφρύ. Πάντα θα βρίσκεσαι στης καρδίες μας».

Ιδού τι περιγράφει η ίδια στο Newsbeast: «Την περασμένη Παρασκευή (σ.σ 10/9/2021) το πρωί, ο ξάδελφος μου πήγε να κάνει το εμβόλιο. Μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι ήταν όλα καλά. Την Δευτέρα το απόγευμα με πήραν τηλέφωνο από το χωριό. Μου λένε ‘το παιδί πέθανε’. Πήγε ένα από τα τέσσερα αδέλφια του να τον ξυπνήσει για το σχολείο την περασμένη Δευτέρα το πρωί. Είδε ότι δεν είχε τις αισθήσεις του, είχε φύγει αρκετή ώρα πριν, μου είπαν. Κανείς δεν μπορούσε και δεν μπορεί ακόμα να το πιστέψει».

Η κα Γεωργακοπούλου λέει στο Newsbeast πως φοβάται ότι το θέμα δεν θα ξεκαθαρίσει γρήγορα. «Σε πρώτη φάση, αυτό που μας έχουν πει είναι ότι είχε υγρό στους πνεύμονες του. Για το πόρισμα από όλες τις εξετάσεις θα περιμένουμε λέει δύο μήνες. Οι γονείς και οι συγγενείς του πιστεύουμε ότι είναι από το εμβόλιο. Ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί. Να μην το κουκουλώσουν το θέμα αν είναι από το εμβόλιο, αυτό θέλουμε».

Στην ερώτηση του αν η οικογένεια θα κινηθεί νομικά για το ζήτημα η κα Γεωργακοπούλου λέει πως ανάλογα με τις απαντήσεις και τα πορίσματα που θα παίρνει η οικογένεια, θα αποφασίσει και τι θα κάνει για αυτό το θέμα. «Το σκέφτονται πολύ σοβαρά, κατά την γνώμη μου αυτό πρέπει να κάνουν»

Σημειώνεται ότι η νεκροψία έδειξε αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις . Μιλώντας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, o υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε το εξής: «είναι σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα και περιμένουμε τα αποτελέσματα της εξέτασης. Δεν μπορούν κάποιοι να προτρέχουν και να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο».

«Έχουμε αιφνίδιους θανάτους σε αυτή την ηλικία, δεν μας είναι άγνωστο το θέμα»

Αναμένοντας και ο ίδιος το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για να μπορεί να τοποθετηθεί με βεβαιότητα, ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας σημειώνει στο Newsbeast το εξής: «Κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι να πραγματοποιηθεί το σύνολο των ιατρικών εξετάσεων και να βγει το συνολικό πόρισμα. Αυτό που θέλω όμως να πω είναι ότι σημειώνονται θάνατοι σε αυτές τις ηλικίες από συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς. Το έχουμε δει σε νεαρούς αθλητές. Δεν μας είναι άγνωστο το θέμα. Μπορούμε δηλαδή να δούμε αιφνίδιο θάνατο από μυοκαρδιοπάθεια η οποία δεν έχει ποτέ εντοπιστεί μέχρι τη στιγμή του θανάτου του ατόμου».

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το https://www.newsbeast.gr
Για οτιδήποτε έχει σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο επικοινωνήστε αποκλειστικά και μόνο με την πηγή.

Exit mobile version