ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

Ζάκυνθος: Έκθεση ζωγραφικής της Ευαγγελίας Βούλτσου με τίτλο «Τέχνη στο Ιόνιο» από 15/8 έως 25/8

«Τέχνη στο Ιόνιο» θα είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Αυγούστου στο Θέατρο Σαρακηνάδου από την γνωστή εικαστικό-ποιήτρια Ευαγγελία Βούλτσου στο πανέμορφο νησί της Ζακύνθου.

Με πλούσια ενεργή δράση αφού ήδη μετράει στο ενεργητικό της την συμμετοχή της σε 38 εκθέσεις ομαδικές και ατομικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Όπως όμως τονίζει η ίδια η έκθεση αυτή είναι ιδιαίτερης σημασίας για εκείνη εφόσον στο πλευρό της θα βρίσκεται αυτή την φορά με φιλική συμμετοχή η κόρη της Σοφία Αρβανίτη.

Το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά 80 έργα με μολύβι, κάρβουνο, λάδια και ακρυλικά ζωγραφισμένα με μεράκι, αγάπη και αισιοδοξία για το μέλλον.

Η Έκθεση θα διαρκέσει ως τις 25 Αυγούστου. Ώρες κοινού: 10:30-13:00 και 18:00-21:00.

Σημειώνεται πως η Έκθεση θα είναι δωρεάν για το κοινό και πως θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας ώστε να προστατευτούν όλοι.

Ευαγγελία Βούλτσου (εικαστικός-ποιήτρια)

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. .Το έμφυτο παιδικό της ταλέντο, σαν μαθήτρια δημοτικού ακόμα, εξέλιξε παρακολουθώντας 2μαθήματα ζωγραφικής και χαλκογραφίας στο εργαστήρι του δήμου ως τα εφηβικά της χρόνια. Μεγαλώνοντας σπούδασε λογιστικά και στενογραφία, και με το πέρας των σπουδών της ασχολήθηκε με φροντιστήρια αγγλικής γλώσσας.

Παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής για 3 χρόνια στο εργαστήρι του δήμου Πηνειού όπου το παιδικό της όνειρο αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά με 17 ομαδικές εκθέσεις σε συνεργασία με το Π.Π.Κ. Τελειώνοντας η φοίτηση της στο εργαστήρι, ακολουθεί ατομική πορεία συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και ατομικές εκθέσεις.

Σήμερα πλέον έχει στο ενεργητικό της 30 ομαδικές και 5 ατομικές εκθέσεις με πιο σημαντικές στη δημοτική πινακοθήκη Πειραιά, στο ίδρυμα Κακογιάννη με τον όμιλο Τεχνών, Λόγου και Επιστημών της UNESCO, στο δημοτικό Λάτσιο μέγαρο Πύργου στην Ηλεία, στο μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα, στο εθνογραφικό μουσείο της Τουρκίας, Κορίνθια 2012 κτλπ. Πάνω από 2000 έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, αλλά και δημόσιους χώρους, ( μουσεία, πινακοθήκες ).

Το 2012 έγινε αποδεκτό έργο της στο μουσείο Μπενάκη ( the winter of my life, pencil on canson 39.5×53.5 cm ), όπου και κοσμεί το χώρο της βιβλιοθήκης, στη δημοτική πινακοθήκη Πατρών ( Άγιος Ανδρέας, pencil on canson 39.5×53.5 cm ) όπου και εκτίθεται. Στον εικαστικό χώρο γίνεται πιο έντονη η παρουσία της με την φιλοτέχνηση του εξωφύλλου της δισκογραφικής δουλείας «ο ίκαρος πετάει ακόμα» που κυκλοφορεί από την fm records και την έκδοση του βιβλίου της – ανθολογίου «σ’ αγαπάω εν λευκώ» με ποιητικά έργα, στίχους και κείμενα της. Ποιήματα κ στίχοι της μελοποιήθηκαν. Βραβεύτηκε για το ποίημα της «άνθρωπε» από το ηλεκτρονικό περιοδικό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού e-Charity και από τη Ε.Ε.Σ.Κ.Π. «Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας» για την προσφορά στο σύλλογο και το συνολικό έργο της.

Εικονογράφησε την ποιητική συλλογή «κατάδυση στο είναι» του οποίου η παρουσίαση έγινε στο θέατρο «Κάρολος Κουν» τον Σεπτέμβριο του 2013. Συμμετείχε στην ποιητική ανθολογία «127 φωνές ψυχής» από το σύλλογο ομάδα πρωτοβουλίας του οποίου τα έσοδα διατίθενται για οικονομική ενίσχυση ατόμων και οικογενειών που έχουν άμεση οικονομική ανάγκη. Μέλλος της Α.Ε.Π.Ι. ως δημιουργός – στιχουργός από τον Μάιο του 2013. Εκδόθηκε η δεύτερη ποιητική της συλλογή ”εξομολόγηση στο κύμα” από τις εκδόσεις Οστρια το 2013.

Η τρίτη ποιητική συλλογή ”Μια Θάλασσα, ένας Θεός εκδόθηκε το Δεκέμβρη του 2014 απο τις Συμπαντικές εκδόσεις. Συνεχίζει την πορείας της πλέον ως επαγγελματίας Ζωγράφος ενώ παράλληλα συγγράφει στίχους και ποιήματα. Τα τελευταία χρονια ασχολείται με την συγγραφή μυθιστορημάτων. Φέτος τον Αύγουστο του 2021 παρουσιάζει την επόμενη έκθεση της ‘’Τέχνη στο ιόνιο’’ στο Θέατρο Σαρακήναδο στην Ζάκυνθο.

Σοφία Αρβανίτη

Γεννήθηκε στην Πάτρα Άχαιας και είναι κάτοικος Βαρθολομιού Ηλείας.

Το ταλέντο της στην ζωγραφική ήταν φανερό ακόμα από την τρυφερή παιδική της ηλικία και η αγάπη της για τα εικαστικά την οδήγησε να λάβει μαθήματα ζωγραφικής μέσω του Δήμου Πηνειού. Συνέχισε να ζωγραφίζει ανελλιπώς και να μελετάει τεχνικές ζωγραφικής και σπουδές αναμείξεων χρωμάτων ζωγραφίζοντας υπέροχα έργα.

Είναι κάτοχος πτυχίων δυο ξένων γλωσσών της Αγγλικής και της Ιταλικής γλώσσας. Τελειώνοντας το Λύκειο αρχίζει η εισαγωγή της με υψηλή βαθμολογία στο τμήμα Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Πατρών.

Κάτοχος διπλώματος της Ναυαγοσωστικής σχολής ‘’Sharks’’.

Ασχολείται με την διδασκαλία της εικαστικής τέχνης κάνοντας μαθήματα σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Φέτος ξεκινά την εκθεσιακή παρουσία της, συμμετέχοντας στην έκθεση ζωγραφικής “Τέχνη στο Ιόνιο” στο ‘’Θέατρο Σαρακήναδο’’.

Exit mobile version