ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

ενεργό link

Ελλάδα: ΠΟΕΠΛΣ | Επιβολή «τιμωρίας» στα στελέχη Λ.Σ-ΕΛΑΚΤ που προσβλήθηκαν από COVID-19 κατά την διάρκεια αποστολής εκτός έδρας

ΔΗΛΩΣΗ ΟΚΤΩ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ. ΠΟΕΠΛΣ

Κατά την διάρκεια αποστολής για εκτέλεση υπηρεσίας μέσω FRONTEX, στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία διαγνώστηκαν με covid-19, νόσησαν και  νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομείο, ενώ είχαν λάβει την νόμιμη προκαταβολή η Υπηρεσία δεν τους αναγνωρίζει τις ημέρες νοσηλείας με συνέπεια να  υποχρεούνται να επιστρέψουν αντίστοιχο ποσό το οποίο οι συνάδελφοι είχαν καταβάλλει για την διαμονή τους στην ξενοδοχειακή μονάδα.

Πρόκειται για απαράδεκτη και απάνθρωπη συμπεριφορά προς τους συναδέλφους οι οποίοι εκτελώντας τα καθήκοντα τους και καλύπτοντας υπηρεσιακές ανάγκες μακριά από τις οικογένειες τους είχαν την ατυχία να ασθενήσουν από covid-19. Η Υπηρεσία λοιπόν χωρίς να έχει μεριμνήσει για αυτό το ενδεχόμενο τους υποχρεώνει να επιστρέψουν τις ημέρες εκτός έδρας αποζημίωσης για όσο δηλαδή διήρκησε η νοσηλεία τους. Ουσιαστικά οι συνάδελφοι που βρέθηκαν σε αυτή την θέση καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους ένα ποσό που αντιστοιχεί στο ήμισυ του μηνιαίου εισοδήματος τους!

Καλούμε την Πολιτική και Φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί συμπληρωματικό κονδύλι το οποίο θα καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις και δεν θα υποχρεώνει τους συναδέλφους να επιβαρυνθούν, καθώς μετακινούνται με σκοπό την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της Πατρίδας μας.

Τα μέλη Δ.Σ. ΠΟΕΠΛΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ.Χ -ΚΟΡΙΖΗΣ.Γ -ΚΩΣΤΑΚΗΣ.Μ- ΛΑΖΙΝΟΣ.Α-ΛΑΣΚΑΡΗΣ.Γ – ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑΣ.Γ – ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ.Α- ΤΣΙΑΠΛΙΑΣ

Exit mobile version