«Η Άγνωστη Ζάκυνθος» | Αφιέρωμα στις Καθολικές Εκκλησίες S02 E08

Facebook
X
Email
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Print

Μια ξενάγηση σε μια άλλη Ζάκυνθο επιχειρεί η εκπομπή με τίτλο «Η Άγνωστη Ζάκυνθος» την οποία παρουσιάζει ο Διονύσης Νικολόπουλος. Ένα ρεπορτάζ σε τοποθεσίες που δεν ξέρουμε και ακόμα ανακαλύπτουμε. Κάθε εκπομπή και κάτι διαφορετικό, ψάχνοντας τις ιστορίες, τα ήθη, τα έθιμα και τις δοξασίες. Πρωταγωνιστές οι κάτοικοι του νησιού μας που μας λένε τις ιστορίες τους!

Καθολικές εκκλησίες στην Ζάκυνθο. Αυτό είναι το θέμα που ασχολείται η τελευταία εκπομπή της σαιζόν. Αναφορά στις καθολικές εκκλησίες που δεν υπάρχουν πια στο νησί μας. Έπεσαν λόγω σεισμών και χάθηκαν στα βάθη των χρόνων.

Μια ιδιαίτερη ξενάγηση από τον πρώην εφημέριο της Καθολικής κοινότητας Αγίου Ανδρέα Πατρών και νυν εφημέριο του Καθολικού Καθεδρικού ναού Αγίου Διονυσίου Αθηνών κ. Γεωργίου Ντάγκα στην μοναδική καθολική εκκλησία που υπάρχει στο νησί, τον Άγιο Μάρκο.

Ξενάγηση επίσης και στα κτίρια της καθολικής κοινότητας στο Ακρωτήρι Ζακύνθου. Μια αναφορά στις αρκετές καθολικές εκκλησίες που υπήρχαν στο Κάστρο Ζακύνθου από τον Δικηγόρο – ερασιτέχνη ερευνητή Θεόδωρο Βισβάρδη.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Θεόδωρο Βισβάρδη, στον π. Γεώργιο Ντάγκα, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου και ειδικά στην κ. Δήμητρα Νικολιά και στον κ. Νίκο Κόμη για την άδεια που μάς έδωσαν ώστε να τραβήξουμε τηλεοπτικά πλάνα από το Κάστρο του νησιού μας.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την εκπομπή «Η Άγνωστη Ζάκυνθος»:

  • * Για να αφήσετε το σχόλιό σας πηγαίνετε στο τέλος της σελίδας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

1. Το ZANTETIMES.GR σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί τις δημοσιεύσεις των ιστοτόπων προέλευσης (πηγών) ούτε εκφράζουν προσωπική άποψη του διαχειριστή του ιστοτόπου ούτε οποιουδήποτε συμμετέχοντα στην ομάδα ανάπτυξής του.

2. Το ZANTETIMES.GR δεν υιοθετεί απόψεις που εκφράζονται σε σχόλια που φιλοξενούνται στους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στο ίδιο το άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους όρους και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.