«Η Άγνωστη Ζάκυνθος» | Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Σαμψαρέλλο S02 E07

Facebook
X
Email
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Print

Μια ξενάγηση σε μια άλλη Ζάκυνθο επιχειρεί η εκπομπή με τίτλο «Η Άγνωστη Ζάκυνθος» την οποία παρουσιάζει ο Διονύσης Νικολόπουλος. Ένα ρεπορτάζ σε τοποθεσίες που δεν ξέρουμε και ακόμα ανακαλύπτουμε. Κάθε εκπομπή και κάτι διαφορετικό, ψάχνοντας τις ιστορίες, τα ήθη, τα έθιμα και τις δοξασίες. Πρωταγωνιστές οι κάτοικοι του νησιού μας που μας λένε τις ιστορίες τους!

«Η παράγκα του Καραγκιόζη» που έβγαζε μουσικούς. Γυναικεία μπάντα, παιδική μπάντα, για 1η φορά Ζακυνθινή Χορωδία να δίνει συναυλία στο Ηρώδειο με θεατές Αριστοτέλη Ωνάση και Μαρία Κάλλας. Κώστας Σαμψαρέλλος ο Μαέστρος.

Ο ενορχηστρωτής, ο Άνθρωπος που γεννήθηκε στα Τρίκαλα και αγάπησε πολύ την Ζάκυνθο. Είπε ότι η Ζάκυνθος αξίζει πολλά περισσότερα από αυτά που έχει. Το όνειρό του για την δημιουργία ενός Δημοτικού Ωδείου έμεινε απλά Όνειρο. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2013 για ονομασία οδού Κωνσταντίνου Σαμψαρέλλου, δίπλα από το νέο Θέατρο στην παραλία, ακόμα περιμένουμε να υλοποιηθεί.

Γράψανε ότι ο Δάσκαλος ήταν Θεόσταλτος Άνθρωπος το έργο του οποίου δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε.

Η εκπομπή «Η Άγνωστη Ζάκυνθος» τιμά τον Δάσκαλο Κώστα Σαμψαρέλλο με αυτό το αφιέρωμα που επιχειρεί και στο οποίο μιλούν φίλοι του, μαθητές του, συνεργάτες του. Θα δείτε το τρισάγιο που πραγματοποιήθηκε για τα 25 χρόνια από τον θάνατό του στο Νεκροταφείο της πόλης όπως και τον χώρο που δώρισε το σπίτι του και άφησε την τελευταία του πνοή στο Αργάσι.

Θερμές ευχαριστίες στον μαέστρο κ. Ιάκωβο Κονιτόπουλο για την παραχώρηση φωτογραφιών από το αρχείο του. Επίσης τον άλλο μαέστρο, αυτόν της Φιλαρμονικής του Δήμου Ζακυνθίων κ. Διονύσιος Μαλλιά για την παραχώρηση και από αυτόν υλικού που θα παρακολουθήσετε στην εκπομπή. Τον μαέστρο της Φιλαρμονικής Κατασταρίου κ. Διονύσιος Κλάδη. Στον εκδότη του ΠΕΡΙΠΛΟΥ – συγγραφέα και πολλά άλλα ακόμη, Ζακύνθιο φίλο κ. ΔΔιονύσιο Βίτσο για την άδεια που μας έδωσε να παρουσιάσουμε στην εκπομπή στιγμιότυπα από την συνέντευξη που είχε πάρει από τον δάσκαλο για την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Από τον πολιτισμό των Επτανήσων» το 1987 στην ΕΡΑ Ζακύνθου. Την ΕΡΤ Ζακύνθου και την Διοίκηση αυτής για την άδεια αλλά και για την παραχώρηση του αρχείου της εκπομπής του κ. Βίτσου. Την Διοίκηση των Παιδικών Σταθμών Δήμου Ζακύνθου για την άδεια που μας έδωσε να γράψουμε εκεί την έναρξη της εκπομπής αφού εκεί ήταν το σπίτι του δασκάλου μέχρι τον θάνατό του. Τον Κοινωνιολόγο, μουσικό αλλά και φίλο Βασίλη Μούτσιο για την παραχώρηση του άρθρου του που είχε γράψει για τον δάσκαλο. Την Φιλαρμονική Δήμου Ζακύνθου και τα μέλη αυτής.

Τους μαθητές και συνεργάτες του δασκάλου που μίλησαν γι’ αυτόν: Χαράλαμπο Σούρμπη, Γιώργο Κλάδη, Νίκο Έγκαρχο, Γιάννη Μαυρόγαλο, ΝΙίκο Γεωργάνο, Μίμη Νικολόπουλο, Λουκά Λυπριώτη, Λούλα πομόνη και Δήμητρα Πυλαρινού – Παυγέλου.

Ο Δάσκαλος δεν πιστεύουμε ότι εκεί που βρίσκεται πλέον, είναι Μόνος. Χαρισμένη λοιπόν η εκπομπή στις μελωδίες που μάς χάρισε ο Κωνσταντίνος Σαμψαρέλλος από τα Τρίκαλα στην Ζάκυνθο που αγάπησε.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την εκπομπή «Η Άγνωστη Ζάκυνθος»:

  • * Για να αφήσετε το σχόλιό σας πηγαίνετε στο τέλος της σελίδας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

1. Το ZANTETIMES.GR σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί τις δημοσιεύσεις των ιστοτόπων προέλευσης (πηγών) ούτε εκφράζουν προσωπική άποψη του διαχειριστή του ιστοτόπου ούτε οποιουδήποτε συμμετέχοντα στην ομάδα ανάπτυξής του.

2. Το ZANTETIMES.GR δεν υιοθετεί απόψεις που εκφράζονται σε σχόλια που φιλοξενούνται στους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στο ίδιο το άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους όρους και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.