Επόμενο
Προηγούμενο

«Η Άγνωστη Ζάκυνθος» | Αφιέρωμα στο Ζακυνθινό Πάσχα S02 E05

Facebook
X
Email
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Print

Μια ξενάγηση σε μια άλλη Ζάκυνθο επιχειρεί η εκπομπή με τίτλο «Η Άγνωστη Ζάκυνθος» την οποία παρουσιάζει ο Διονύσης Νικολόπουλος. Ένα ρεπορτάζ σε τοποθεσίες που δεν ξέρουμε και ακόμα ανακαλύπτουμε. Κάθε εκπομπή και κάτι διαφορετικό, ψάχνοντας τις ιστορίες, τα ήθη, τα έθιμα και τις δοξασίες. Πρωταγωνιστές οι κάτοικοι του νησιού μας που μας λένε τις ιστορίες τους!

Μια ιδιαίτερη εκπομπή σχετική με τα ήθη και τα έθιμα του Ζακυνθινού Πάσχα επιχειρεί η εκπομπή «Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ» μέσα από το ZANTETIMES.GR. Το Ζακυνθινό Μεγαλοβδόμαδο σε όλο του το μεγαλείο με τις θρησκευτικές του ιδιαιτερότητες αλλά και τα ειδικά λαογραφικά του στοιχεία.

Στην εκπομπή μιλούν οι:

π. Παναγιώτης Καποδίστριας:  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου

Μαρία Φιορεντίνου: Συγγραφέας – Λαογράφος

Λένα Σάρδη: Πρώην πρόεδρος Χ.Ε.Ν Ζακύνθου

Σπύρος Πανταζής: Χρυσοστιλβωτής

Στράτος Βούρτσης: Παντοπώλης

Διονύσιος Κόκλας: Νεωκόρος Ιεράς Αυτοκρατορικής Μονής Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου

Θα δούμε φωτογραφίες με παλαιότερες λιτανείες του Εσταυρωμένου αλλά και την τεχνική του χρυσοστιλβώματος του Επιταφίου, θα δούμε πώς φτιάχνεται το βαγί αλλά και το κρέμασμα αυτού στους Ιερούς Ναούς, θα μάθουμε τι είναι αλλά και πώς φτιάχνεται το Ζακυνθινό χοιρομέρι, θα ακούσουμε το «ΙΝΑΤΙ» και το «ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ» στο ιδιαίτερο Ζακυνθινό ύφος από τις πρόβες της Προεδρικής Φρουράς της Ζάμπιας για την Μεγάλη Παρασκευή και θα δούμε στιγμές από την πρόβα της Μεγάλης Βδομάδας από τον Δεξιό Χορό της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου.

Τέλος, θα ακουστούν ευχές από τους Ζακύνθιους Μητροπολίτες Αξώμης κ. Δανιήλ, Ζάμπιας κ. Ιωάννη αλλά και από Ζακύνθιους που μένουν ανά τον κόσμο.

Θερμά ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους παραπάνω για την συμμετοχή τους στην εκπομπή.

Παρουσιάζει ο Διονύσης Νικολόπουλος.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την εκπομπή «Η Άγνωστη Ζάκυνθος»:

  • * Για να αφήσετε το σχόλιό σας πηγαίνετε στο τέλος της σελίδας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

1. Το ZANTETIMES.GR σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί τις δημοσιεύσεις των ιστοτόπων προέλευσης (πηγών) ούτε εκφράζουν προσωπική άποψη του διαχειριστή του ιστοτόπου ούτε οποιουδήποτε συμμετέχοντα στην ομάδα ανάπτυξής του.

2. Το ZANTETIMES.GR δεν υιοθετεί απόψεις που εκφράζονται σε σχόλια που φιλοξενούνται στους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στο ίδιο το άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμφωνώ με τους όρους και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.