ενεργό link

Ζάκυνθος: Αντώνης Κασσιμάτης | Ναυάγιο Α.Ε.: Ο Δήμος Ζακύνθου πρέπει να έχει το 51% των μετοχών

Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη στο πως αντιμετωπίζει το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και όλες οι παρατάξεις, το θέμα του φορέα διαχείρισης του Ναυαγίου. Δεν χωρά αμφιβολία ότι η διαχείριση της προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας του Ναυαγίου όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν λειτουργούσε σωστά. Διαβάζοντας όμως το σχέδιο νόμου που έχει διαρρεύσει υπάρχει μια ομοφωνία ως προς τους προβληματισμούς μας.

Μετά και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, χθες το απόγευμα έγινε μια σύσκεψη στο Δημαρχείο, παρουσία όλων των επικεφαλής των παρατάξεων, του Δημάρχου και του Βουλευτή Ζακύνθου, με αντικείμενο την κωδικοποίηση των προτάσεων των παρατάξεων αλλά και του Δημάρχου, που είχαν επισημανθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αυτά προστέθηκαν και οι επισημάνσεις του Βουλευτή Ζακύνθου, ο οποίος έχει διατελέσει αυτοδιοικητικός και αντιλαμβάνεται τα αυτοδιοικητικά προβλήματα.

Εκτιμήσαμε ότι χρειάζονται τροποποιήσεις επί αυτού του σχεδίου νόμου, το οποίο ουσιαστικά αναφέρεται σε μια ανώνυμη εταιρεία του δημοσίου, και όχι έναν φορέα. Μια ανώνυμη εταιρεία με χίλιες μετοχές κεφάλαιο που ανήκουν στο Ελληνικό δημόσιο. Το ότι μιλάμε για χίλιες μετοχές και όχι μία, αυτό προφανώς γίνεται για να μεταπουληθούν στο μέλλον σε κάποιον ιδιώτη, άρα μιλάμε για την παραχώρηση της περιοχής του Ναυαγίου και επί της ουσίας στην ιδιωτικοποίησή του. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η εταιρεία θα μπορεί να κάνει μισθώσεις, εκμισθώσεις και παραχωρήσεις γης, άρα θα λειτουργεί ως ένα όχημα παραχώρησης δικαιωμάτων σε ιδιώτες.

Δεν είναι μόνο ο αιγιαλός που θα εκμεταλλεύεται αυτή η εταιρεία, αλλά μία ζώνη φάρδους περίπου 60 μέτρων στο φρύδι, πάνω από το Ναυάγιο. Επίσης η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αγορές και άλλων εκτάσεων πλησίον του Ναυαγίου, αλλά και απαλλοτριώσεις. Δηλαδή επιχειρείται στην καρδιά του φιλέτου να δημιουργηθεί μια ανώνυμη εταιρεία που θα έχει δεσπόζουσα θέση στο Ναυάγιο. Όλα αυτά αναγράφονται στο άρθρο 30 του σχεδίου νόμου. Θεωρώ ότι ήταν ειλικρινής ο Βουλευτής Ζακύνθου, ο οποίος είπε ότι δεν γνώριζε το περιεχόμενο του επίμαχου άρθρου. Πιστεύω ότι ο κ. Ακτύπης, παρότι είναι κυβερνητικός Βουλευτής, είναι ειλικρινής και θέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συμφωνήσαμε χθες ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ο Δήμος Ζακύνθου πρέπει να έχει το 51% των μετοχών, το δημόσιο και οι άλλοι φορείς που θα μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο το υπόλοιπο 49% των μετοχών. Επίσης ότι όλες οι μετοχές, όχι μόνο του Δήμου, δεν πρέπει να είναι μεταβιβάσιμες. Αυτές είναι οι δύο καίριες προτάσεις μας, τις οποίες ομόφωνα αποφασίσαμε. Μόνο έτσι θα μιλάμε για μια πραγματική αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου, που θα κάνει έργα και παρεμβάσεις, μέσω και των τεράστιων εσόδων που θα έχει, που υπολογίζονται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από το https://stigmafm.gr
Για οτιδήποτε έχει σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο επικοινωνήστε αποκλειστικά και μόνο με την πηγή.

Exit mobile version